Orchestras / Hess Dayyani Clausen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hess Dayyani Clausen

Hess Dayyani Clausen is a jazztrio playing new music for Danish poems. Everyone of us have composed for the trio. We find poetry that inspire us to compose, and the repertoire consist of poetry from 1800 and up until now. Thomas Clausen is one of Denmarks absolut finest pianist and Emil Hess has also wone different jazz prices.
 
Med denne musik har jeg spillet rigtig mange koncerter rundt i landets musikforeninger, kirker, biblioteker og ikke mindst folkeskoler.
 
Mit samarbejder med Emil Hess startede tilbage i 2005, hvor vi blev bestilt til at indspille nykomponeret musik til digte af H.C Andersen. Kort tid efter indspillede vi et album med musik vi havde skrevet til diverse danske digtere som Piet Hein, Pia Tafdrup, Sophus Claussen og andre. ANADYOMENE blev udgivet i 2007 med Nikolaj Hess på klaver.
 
Herefter fik vi Jørgen Emborg med i en trio, hvor vi fortsat arbejdede med musik til danske digte. Vi udgav albummet RUMMET FYLDT i 2013, hvor jeg havde skrevet musik til flere af de danske digte og satte tekst til kompositioner af Emborg.
 
På det seneste har vi fået Thomas Clausen med i trioen i stedet for Jørgen Emborg. Thomas bidrager med smukke kompositioner og vidunderligt klaverspil, og det har givet vores samarbejde nyt liv. Vi arbejder på en ny udgivelse.
 
Tekstfortolkning er centralt og jeg dyrker den gode klang i de smukke og melodiøse sange. Den intime besætning; saxofon, sang og klaver, skaber plads til de stærke tekster, som er i fokus. Vores improvisatoriske tilgang til musikken giver hver tekst nyt liv ved koncerterne. Lyrikken er et udpluk fra det store dansk lyrikkatalog med navne som Emil Aarestrup, B.S. Ingemann, Henrik Pontoppidan, Frank Jæger, Michael Strunge og Pia Tafdrup.
 
 
Thomas Clausen er en stor personlighed i dansk jazz, som har spillet med mange store nationale og internationale stjerne. Han komponerer både klassisk musik og jazz med en udsøgt fornemelse for harmonier. På baggrund af sit store bidrag til dansk kulturliv får han livsvarig støtte fra Kunstfonden.
 
Emil Hess er lektor i musik på Aarhus universitet. Han spiller saxofon og klarinet og har komponeret meget musik til egne og andres orkestre og flere små kortfilm. I selskab med blandt andre sine brøde Mikkel og Nikolaj har han præget Københavns jazzmiljø det seneste årti.
 
 
Camilla Dayyani | Tranebærvej 11, 8220 Brabrand - Danmark | Tlf.: +45 51493825 | camilla.dayyani@gmail.com